Community

Volg ons

Nieuws

Swingende P.O.P.-gesprekken

P.O.P.-gesprekken (persoonlijk ontwikkelings
Lees verder

Leerling-gesprekken

Gaaf! Het docententeam van Basisschool De Regenboog te Do
Lees verder

Incompany Pelgrimage Ongewoon Ondernemend

Het managementteam van VBA, een landelijk opererend accou
Lees verder

“De waarheid is nooit precies zoals je denkt dat hij zou zijn ...”

  • SAMI Training Nederlands
  • SAMI Training English

SKC Waarden

Autonoom in verbinding: Ik ben zo authentiek mogelijk en heb sterke antennes om te kunnen duiden waar een 'sociaal systeem' zichzelf belemmert. Of dit nu een persoon, team of zelfs een hele or ganisatie is. De strubbelingen die in zo'n sociaal systeem ervaren worden, bekijk en beluister ik meervoudig partijdig, en altijd in mildheid, vanuit afstand én in nabijheid, om vervolgens een vruchtbare verbinding aan te gaan.

Transparant en direct: Openheid versnelt de dialoog zodat het kan gaan over datgene wat er werkelijk toe doet. Ik luister dóór uw vragen heen en daag u uit om de werkelijke vraag boven tafel te halen zodat een passend antwoord gevonden kan worden. Zonder uw werkelijke vraag, kan ik niets. U trouwens ook niet. Dus besteden we ruim aandacht aan om deze vraag helder te krijgen. Mijn directe interventies in het hier-en-nu en de daarop volgende tegenreactie bieden de kans snel tot de kern door te dringen.

Nieuwsgierig en systemisch: Ik geloof in relaties, verbanden én in persoonlijk leiderschap. Leiderschap dat authentiek is, dat talent ontwikkelt en teams en/of organisaties sterk maakt. Dat zijn leidinggevenden die veel weten en het lef hebben niet te weten. Ik ben nieuwsgierig naar de effecten van wederzijds beïnvloedend gedrag. Wat maakt nu dat mensen elkaar of zichzelf soms niet of moeilijk verstaan? Zijn zij helder over wat zij willen, welk gedrag wenselijk is? Wat is de rol van het persoonlijk leiderschap hierin? 

Vrijmoedig en creatief: Onbeschroomd kom ik aan grenzen, speels daag ik uit en onderzoek ik drijfveren en waarden van een sociaal systeem. Hoe kunnen tegemstellingen met elkaar verbonden worden? Door vrij te interveniëren kan de verborgen win-win-winsituatie aan de oppervlakte komen.

Ontmaskerend en mild: Ik schuw het niet ‘lastige vragen’ te stellen, te spiegelen of te confronteren. Regelmatig test ik of datgene gezegd mag worden wat niet gezegd wordt. Spelen er verborgen belangen mee? En wat is de prijs die daarvoor betaald wordt? Laat de ander zich raken, sluit de ander zichzelf af? Of is het de start van een vruchtbaar reflectieproces? Kunnen we met elkaar in gesprek over deze interactie om op basis daarvan helder te krijgen wat de volgende stap is?

Resultaatgedreven en verantwoordelijk: Welk traject er ook doorlopen wordt, de focus blijft altijd op de ambitie, het verlangen of de wens van het sociale systeem. Dit maakt de mate waarin de betrokkene(n) hier eigenaarschap voor neemt direct helder. U kunt mij houden aan de meetlat die we overeengekomen zijn en mijn volledige commitment daarop.

Betrokken partner: Als systeemdenker die hoofd, hart, buik en handen verbindt, ben ik gericht op het schakelen tussen alle niveaus die in de samenwerking binnen een organisatie, team of zelfs persoon, spelen. Vanuit het overzien van het grote geheel en dit kunnen verbinden aan de spelende thematiek, tonen ik mijn oprechte betrokkenheid en zet ik mijn expertise graag in, vanuit de wens om werkelijk toegevoegde waarde te leveren.

 

 

boek

Heeft u een vraag?

Neem contact op

"Try not to become a man of success, but rather try to be a man of value ..."

Systemisch.

Ontmaskerend.

Betrokken partner.