Community

Volg ons

Nieuws

Swingende P.O.P.-gesprekken

P.O.P.-gesprekken (persoonlijk ontwikkelings
Lees verder

Leerling-gesprekken

Gaaf! Het docententeam van Basisschool De Regenboog te Do
Lees verder

Incompany Pelgrimage Ongewoon Ondernemend

Het managementteam van VBA, een landelijk opererend accou
Lees verder

“De waarheid is nooit precies zoals je denkt dat hij zou zijn ...”

  • SAMI Training Nederlands
  • SAMI Training English

Nieuwsarchief

Incompany Pelgrimage Ongewoon Ondernemend

Het managementteam van VBA, een landelijk opererend accountantskantoor (h)erkent dat er verstrekkende ontwikkelingen gaande zijn in de 'accountancy-wereld'.

"In een veranderende samenleving met een veranderende markt en een veranderende klant zullen wij als ondernemers moeten leren om binnen de grenzen van de gebaande paden af te wijken. Je wordt in dit vak immers voortdurend getest op het maken van nieuwe aansluiting op die veranderingen. Dat betekent dat wij verwachten dat onze medewerkers het leuk vinden om op zoek te gaan naar o.a. nieuwe vormen, vaardigheden, passender diensten en nieuwe mogelijkheden. Wij verwachten feitelijk van VBA-ers dat zij het leuk vinden om zichzelf steeds opnieuw uit te vinden. Wij zien dat als hogere opdracht waarmee we het belang van onze klanten dienen."

Tegelijkertijd wordt dit MT 'niet warm of koud van' deze ontwikkelingen. Zij zijn er immers van doordrongen dat zij nu en in de toekomst 'ongewoon ondernemend' moeten blijven. Het maakt zelfs deel uit van hun historie. Bij het dna van deze organisatie hoort nu eenmaal de enorme wendbaarheid waarmee zij de aansluiting met de markt, de klant, de voortdurend veranderende wet- en regelgeving én de voorsprong op de concurrent vormgeven. Daarom zijn ze ook een beetje anders dan anders.

Naast deze wendbaarheid verstaan ze de kunst om het verhaal achter de cijfers te lezen en er mee te spelen: altijd in dienst van de klant en binnen de geldende wet- en regelgeving.

De op stapel staande ontwikkelingen vormen daarom geen bedreigingen voor dit MT. Het zijn slechts nieuwe uitdagingen waar zij hun advisering mee willen aanscherpen. Om 'de zaag scherp te houden' doen ze echter zeer ongewone dingen.

Eind augustus, begin september hebben 2 teams van 5 vestigingsleiders deelgenomen aan de SAMI-pelgrimage in Lapland. Tijdens deze 7-daagse training komen 'de harde en zachte kant' van organisatie-, team- en persoonlijke ontwikkeling ín een 'pressure cooker' aan de orde. En er valt niet aan te ontsnappen.

"Hoewel zo'n SAMI-pelgrimage inspirerend, adembenemend mooi en geweldig is om mee te maken is, is het ook keiharde topsport. We geven onze vestigingsleiders namelijk de opdracht mee hun eigen vestiging opnieuw uit te vinden en klaar te maken voor de lopende en op stapel staande ontwikkelingen. We doen dit bewust omdat we willen dat onze adviseurs zelf, als ondernemers zo'n ontwikkelproces in alle vezels van hun lijf doorworsteld hebben. Het stelt hen in staat de ondernemers voor wie wij werken optimaal te adviseren en te (bege)leiden."

“De pelgrimage werkt ook als een soort spiegel die het handige dan wel onhandige gedrag direct helder maakt. Tijdens de interventies die hierop volgen, laten de coaches zich leiden door ons interne kompas. Dit biedt een glashelder referentiekader. En hoewel ze zeker complimenteus zijn bij handig gedrag, wordt het onhandige gedrag altijd ragfijn bespreekbaar gemaakt. In dit onhandige gedrag zit immers ‘de bewustwording’ die ons onderscheidend kan maken.”

                                         

boek

Heeft u een vraag?

Neem contact op