Community

Volg ons

Nieuws

Swingende P.O.P.-gesprekken

P.O.P.-gesprekken (persoonlijk ontwikkelings
Lees verder

Leerling-gesprekken

Gaaf! Het docententeam van Basisschool De Regenboog te Do
Lees verder

Incompany Pelgrimage Ongewoon Ondernemend

Het managementteam van VBA, een landelijk opererend accou
Lees verder

“De waarheid is nooit precies zoals je denkt dat hij zou zijn ...”

  • SAMI Training Nederlands
  • SAMI Training English

Intern kompas

Elke organisatie heeft de uitdaging zichzelf staande te houden en op koers te blijven in een voortdurend veranderende wereld.

Anticiperen en reageren op deze veranderingen is ongelofelijk complex als een organisatie geen stevige basis heeft (vertrekpunt - waarden) en de mensen die er werken niet weten waar zij feitelijk naar toe werken (bestemming - visie).

Het ontbreken ervan maakt dat je speelbal wordt van de omstandigheden en, hoewel je heel druk bent, feitelijk de regie uit handen geeft. 

Daarom brengt men in een LINKED organisatie een stevig intern kompas aan. Het bestaat uit het waardenhuis waarin op verschillende niveau's gemeenschappelijke waarden geformuleerd worden, de visie en de missie.

Dit interne kompas is leidend voor het gedrag van alle leden van de gemeenschap.

boek

Heeft u een vraag?

Neem contact op

"For to be free isn't merely to cast off one's chains, but to live in a way that respects and enhances the freedom of others ..." N. Mandela.

Waarden

Waarden geven de kwaliteit aan waar de inhoud, procedures en samenwerkingsprocessen aan dienen te voldoen. Daarom staan we uitvoerig stil bij het SAMI-waardenhuis.

Visie

Onder de visie verstaan we de verbeelding van een gewenste toekomst. Hoe scherper dit beeld, des te meer focus dit aan gedrag biedt.

Missie

Het exploreren, verruimen en fine-tunen van het persoonlijk leiderschap in relatie met het bouwen van- en aan een LINKED organisatie.