Community

Volg ons

Nieuws

Swingende P.O.P.-gesprekken

P.O.P.-gesprekken (persoonlijk ontwikkelings
Lees verder

Leerling-gesprekken

Gaaf! Het docententeam van Basisschool De Regenboog te Do
Lees verder

Incompany Pelgrimage Ongewoon Ondernemend

Het managementteam van VBA, een landelijk opererend accou
Lees verder

“De waarheid is nooit precies zoals je denkt dat hij zou zijn ...”

  • SAMI Training Nederlands
  • SAMI Training English

Annette Schot

Annette mag met respect een ‘onderwijsdier’ genoemd worden. Ze heeft 25 jaar ervaring als docent en bovenbouwcoördinator in het primair onderwijs.  Als geen ander is ze in staat ‘samenwerkingsgedoe’ dat het onderwijsproces verstoort met behulp van creatieve methodieken bespreekbaar te maken. Daarbij schuwt ze haar eigen kwetsbaarheid niet.

Ze heeft een praktische en indrukwekkende vertaling van “Covey” naar het primair onderwijs gemaakt en mag gerust een specialist genoemd worden. 

Annette is opgeleid en geschoold in het SAMI-concept en vertaalt dit momenteel met veel succes naar de leerlingen van het primair onderwijs. Vragen die haar voortdurend bezighouden:

  • Hoe kunnen we het SAMI-concept vertalen naar de belevingswereld van de leerling? Wat betekent dit voor de inhoud, het klassenmanagement en de samenwerkingsprocessen binnen de school, de bouw en de klas?
  • Welke instrumenten kunnen we hiervoor ontwikkelen? En hoe geven we de 7 SAMI-elementen en de SAPMI-symbolen hierin vorm?
  • Welke bagage heeft de docent nodig om hier zelfstandig mee te leren werken? Welke ontwikkeling zal de docent dan moeten doorlopen?
  • Hoe kunnen we ouders in het proces van hun kinderen betrekken? Hoe ‘slaan we een brug’ zodat ouders en hun kinderen een parallel ontwikkelproces kunnen doorlopen?
  • Hoe kunnen we ouderparticipatie een volwassen plek geven binnen de school? Hoe kan er een vruchtbare samenwerkingsrelatie tussen ouders en docenten vormgegeven worden?

Nieuwsgierig naar wat SAMI-training voor jou kan betekenen?

Stel je vraag

boek

Heeft u een vraag?

Neem contact op